English     Romana 

PE CINE AJUTAM


 

O DONATIE DIN PARTEA DUMNEAVOASTRA ADUCE SURASUL PE FATA UNUI COPIL !

BINE ATI VENIT !Pe cine ajutam

ONG FAIR-PLAY ajuta copii, familii si comunitati defavorizate, indiferent de apartenenta etnica sau religioasa, dizabilitati sau statut social. Activitatile fundatiei se axeaza pe protejarea copiilor vulnerabili si dezavantajati, care provin de obicei din familii cu probleme financiare si cu un numar mare de copii.

Cei mai mici dintre beneficiari sunt crescuti si educati ca intr-o familie. Trei prichindei sunt la gradinita iar ceilalti la scoala. Programul acestor copii este unul fix pentru activitatile educationale, pentru odihna, pentru activitati recreative.
In perioada vacantei de vara fac plaja insotiti binainteles de educatori, dar si alte activitati conform varstelor care le au. In vacantele de iarna merg chiar si la munte.
Adolescentii sunt monitorizati pe o perioada de 2 ani, indrumati apoi catre ceea ce se potriveste varstei lor.
Batranii pensionari sunt ca niste bunici pentru copii din caminul nostru, care au foarte multe de invatat din experienta celor amintiti mai sus.

Serviciul de asistenta sociala

Serviciul de asistenta sociala presupune urmarirea evolutiei familiei de catre un asistent social care încearca sa gaseasca împreuna cu beneficiarii cele mai adecvate solutii pentru problemele existente ale familiei. Beneficiarii sunt astfel informati în legatura cu serviciile de care pot beneficia din partea autoritatilor statului sau a altor organizatii non-guvernamentale, sunt ajutati sa întocmeasca dosare pentru alocatii suplimentare sau pentru obtinerea unui loc de munca. În situatii de criza majora, familiile primesc ajutoare materiale pentru cumpararea de îmbracaminte sau rechizite scolare pentru copii.

Consiliere medicala

În cadrul consilierii medicale, ONG FAIR-PLAY realizeaza activitati de educatie pentru sanatate si consulta periodic copiiilor. Mai mult, atunci când este nevoie, beneficiarilor li se înlesneste accesul la anumite servicii medicale si beneficiaza de anumite medicamente gratuite.

Consiliere psihologica

Psihologii desfasoara activitati de consiliere psihologica individuala sau de grup si de orientare scolara si profesionala pentru copiii care urmeaza sa îsi aleaga o meserie. Copiii cu un nivel intelectual scazut sunt orientati catre învatamântul special, iar cei cu dificultati de învatare sunt sprijiniti sa-si însuseasca tehnici de învatare adaptate potentialului lor. Copiii si parintii sunt consiliati în ceea ce priveste relatiile de familie si cele de cuplu, în cazurile de abuz emotional si fizic, dar si în probleme de tulburari de comportament si dificultati de adaptare.

Meditatii

Pentru toti copiii se organizeaza meditatii sustinute de cadre didactice specializate. Meditatiile la limba româna si la matematica atrag în mod special elevii din clasele finale ale ciclului gimnazial si liceal, care se pregatesc pentru admiterea într-o faza superioara a ciclului de învatamânt.

Activitati de timp liber

Personalul urmareste sa ofere copiilor activitatile de timp liber cele mai îndragite de acestia. În perioadele de vacanta, dar si în timpul anului scolar, au loc diverse activitati: cercuri de teatru, pictura, desen, lectura, cercuri de croitorie, de limbi straine. Foarte agreate de cei mici sunt activitatile sportive si de dans, serbarile organizate cu diferite ocazii si excursiile.

Dezvoltare personala

Se urmareste îmbunatatirea relatiilor copiilor cu parintii, precum si dezvoltarea abilitatilor de comunicare si de rezolvare a problemelor în rândul copiilor.

Asistenta copiilor cu dizabilitati

Psihopedagogul îi ajuta pe copiii cu deficiente mintale, tulburari de vorbire sau deficiente de auz sa-si dezvolte capacitatile de comunicare, sa-si corecteze defectele de limbaj, sa-si îmbunatateasca vocabularul si calitatea vorbirii. De asemenea, în cadrul serviciului de asistenta a copiilor cu dizabilitati, se ofera consiliere pentru parintii ai caror copii se confrunta cu asemenea probleme, pentru îmbunatatirea relatiei parinte-copil si întarirea sprijinului pentru copii în cadrul familiilor.
 

 
  PRIMA PAGINA | CINE SUNTEM | PE CINE AJUTAM | CONTACT | DONATII
DONATII OCAZIONALE | DONATII PROCENT | DONATII SPONSORIZARI | DONATII VOLUNTARIAT

 

© 2007 ONG FAIR-PLAY. Toate drepturile rezervate.

Web design si gazduire : UltraHost
 

Movie